Sommerhuset ved Mossø

I umiddelbar nærhed kan ses

• Der er 1 km til Alken - hvor toget også holder lige ved den lille købmandsbutik!
For nærmeste større butikker er der 4,6 km til Lidl og Rema i Skanderborg, og 6,5 km til Banegården i Skanderborg, hvor Skanderborg Museum også ligger.
 
• Der er 6,9 km til Skanderborg centrum - 7 min i bil.
Her er god mulighed for shopping bl.a. i Shoppingcentret BLOMS, men der er også en interessant gågade med masser af butikker og spisesteder samt Kulturhuset med Cafe, arrangementer osv.  for shopping og frilandsmuseet, Skanderborg Slot og Skanderborg Festival.
I Skanderborg - ned til Skanderborg sø ligger Vestermølle, der er fantastisk sted med museum, restaurant, selskabslokaler mm., og ikke mindst et Møllelaug, der på gamle autentiske sten og ved vandkraft laver hvede- og rugmel: Danmarks bedste.


• Der er 25 km til Århus (8 km til motorvejen) til:
- Kunstmuseet Aros, et af landets smukkeste kunstmuseer med ikonisk svalegang på toppen i regnbuens forver med udsyn over Aarhus
- Den Gamle By i Aarhus, fantastisk oplevelse hvor Danmarks historier både ses og opleves over og under jorden. Og et levende museum med aktiviteter mellem udstillingerne
- Marselisborg Slot og overfor Mindelunden. Når de Kongelige er på slottet er der vagter og slottet er lukket, men ellers er der adgang til den smukke park. Midt i mindelunden flot mindesmærke fra 1. verdenskrig, og overfor dette Marselis Lystbådshavn med gode spisesteder
- Tivoli Friheden, der foruden at være en forlystelsespark også er en smuk park midt i Aarhus med Aarhus Stadion som nabo
- Mosegård Museum i det sydlige Aarhus er fantastisk smukt museum, og der er med skiftende mellemrum forskellige og meget imponerende special udstillinger - så altid noget nyt. Men også her Mosefundene fra Illerup ådal og Alken enge kan ses


* Der er 16,4 km til Himmelbjerget og 9,2 km til Ejer Bavnehøj.
Syd for Mossø ligger Danmarks eneste erklærede bjergkæde med Ejer Bavnehøj, Yding Skovhøj og Møllehøj. Indtil 1847 var Himmelbjerget med 147 moh Danmarks højeste punk, så blev det Ejerbavnehøj med 170,95 moh, men i 1941 blev Yding Skovhøj med 172,54 moh Danmarks højeste. I 1953 blev Ejer Bavnehøj igen højeste med 6 cm, da Yding Skovhøj forspring er menneskeskabt ( Brozealder høj). I 2004-2005 viste nyeste måling at Møllehøj med 170,89 moh var Danmarks højeste punkt, Yding Skovhøj med 170,86 næsthøjeste og Ejer Bavnehøj med 170,35 tredie højeste, dog ligger Møllehøj og Ejer Bavnehøj med ca 200 meters afstand og anses derfor af mange som et bjerg - og samlet højest punkt.

• Der er 7,3 km til Øm Kloster og 13 km til Klostermølle og Sukkertoppen. Ved Klostermølle ses Klosterkær, Danmarks største ferskvandsdelta.
Historiske områder omkring Mossø med stor betydning for områdets udvikling, og hvor gudenåens udspring er genskabt i 2020 med Danmarks største ferskvandsdelta.
 
Øm Kloster er oprindeligt hjemsted for munke af cistercienserordenen, der kom til Øm en forårsdag i 1172. Bygningerne blev nedrevet i 1561 efter kongelig ordrer, hvor materialerne blev fragtet til Skanderborg slot for opførelse af dette fantastiske slot - og da det blev nedrevet blev murstenene igen genanvendt til bygning af det gamle Skanderborg.
.
Klostermølle var i middelalderen et benediktinerkloster, men der er kun få rester tilbage i dag fra den tid - dog er Klosterkanalen som munkene gravede stadig intakt (imponerende). Siden reformationen i 1536 har Klostermølle været et samlingssted for mange mennesker. I 1872 blev møllen ombygget til fabrik med produktion af papirmasse og pap som fungerede indtil 1973, hvor en brand satte en stopper for produktionen. Efter branden købte staten området til fritidsformål. I dag benyttes bygningerne til naturskole og udflugtssted - bl.a med udsigtstårn i den gamle papirfabrik med fantastisk udsigt.
 
• Der er 8,5 km til Ry - 9 min i bil.
Foruden gode indkøbsmuligheder med b.a Kvickly er her også hyggelig Marina. vet af munkene. Siden 

Der er 28 km til Silkeborg og Ferskvandsakvariet AQUA ligesom det berømte Jorn kunst Museum
AQUA er fantastisk formidlingscenter for fisklivet i de danske søer - og meget mere.

• Der er 21 km til "Put and Take" søen "Pindsmølle", der ligger særligt smukt i Jeksendalen.
For honning interesserede ligge tæt på OBC Biavls butik